La UE vol unificar el mateix connector de càrrega dels mòbils

La UE vol unificar el mateix connector de càrrega dels mòbils.

Quant al voltant de fa 20 anys va començar a expandir-se massivament la telefonia mòbil, ningú pensava que s’arribaria al nivell de vendes actuals, on pràcticament, cada persona del “món desenvolupat”, disposa del seu dispositiu per comunicar-se. I és obvi que, amb el pas del temps, cada fabricant hagi ideat el seu propi sistema i connector de recarrega, pensant en el disseny i consum del seu aparell. Però actualment, i gràcies a la pressió de les autoritats reguladores, dos són els sistemes que conviuen, el Lightning, propietat d’Apple i la resta de fabricants, que han apostat per l’estàndard USB, amb el miniUSB, ja fora d´ús, substituït per el microUSB, i que molt prompte cedirà també el pas al seu successor, el “USB tipus C”, molt més còmode, sobretot perquè és reversible i per tant, més resistent i durador.

Però, amb la finalitat de reduir el nivell de residus electrònics, la comissió Europea s’ha posat per feina per tal de regular els diferents sistemes, i al mateix temps, facilitar la vida dels consumidors, per a que amb només un carregador sigui suficient per usar-lo en tots els dispositius, inclòs més enllà dels telèfons.

Aquesta és la resolució proposta per Brussel·les: “la Comissió Europea està considerant usar finalment el poder que va rebre en el 2014 per tal de forçar als diferents fabricants de telèfons mòbils a usar un carregador comú”. Per tant, això reforçava el memoràndum ja firmat en el 2009, quant es van idear les primeres directius per tal d’harmonitzar els diferents sistemes existents en el mercat i que va provocar que tots els fabricants, excepte Apple, derivessin cap a l’ús del connector microUSB.

Però, quin serà el sistema final que s’establirà com a obligatori? Bé, s’espera una dura oposició per part de Apple, ja que la firma californiana està disposada a defensar al màxim nivell el seu sistema anomenat “Lightning”. Tot indica però, que degut a la quantitat de fabricants que estan recolzant el format USB, i més ara, amb la cada cop més estesa versió “USB tipus C” que ha estat capaç de superar tots els defectes de l’anterior model, sigui aquesta la que tingui més possibilitats de ser l’elecció final.

Sigui el que sigui, la UE haurà de donar temps suficient als fabricants per adequar els seus dispositius al sistema escollit. El dubte es si serà en aquest 2018 quant s’imposi aquesta mesura, però en tot cas, un marge de dos anys més seran necessaris per aconseguir l’adaptació. Per tant, potser al voltant del 2020-2021 veurem els resultats.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *